top of page

Sadržaj / Facilities

Judo club Sarajevo kao pravno lice službeno postoji od 2008g. mada se slobodno može reći da neformalno egzistira još od ranije, sa neslužbenim početkom rada od 2003g. koji je vremenom formiran kroz judo školu koju je vodio g.Emir Ibragić. 

Pravni utemljitelj Judo cluba Sarajevo. je g. Emir Ibragić, koji je uz bezupitnu pomoć g.Kerima Lučarevića (Dokotora) i pokojnog Emina / Mirsada Rajkovića (Carbe), uspio pravno da utemlji svoju judo školu u danas već renomirani regionalno poznati sportski judo club.

Judo club Sarajevo je iz dana u dan dobijao nove dimezije, tako da su njegovi takmičari uglavnom pobijednici i osvjači najsijajnih odličja tj. time su učesnici brojnih Internacionalni Judo turnira, Državnih, Europskih i Balkanskih prvenstava, a skoro svake godine Judo klub iznijedri nove prvake države u raznim uzrasnim skupinama od poletaraca ,pionira do seniora u ženskoj i muškoj selekciji.

20201029_192941.jpg
Uprava kluba / Managment

 

Klub je danas oraganiziran tako da je podijeljen u tri sektora

Prvi sektor je reprezentativni, a kojeg predstavljaju osobe od javnog i poslovanog utjecaja, a koje su imenovane za Predsijednika i Vice Pred.

Predsijednik kluba je g. Sulejman Hadžibegović, dok je Vice Predsijednik g. Dževad Topić

Drugi sektor je adminstrativno logistički koji je zadužen za administtrativne, projektne, marketinčke zadatke kao i logističke čiji rad kontroliše glavni trener i šef struke g.Emir Ibragić

Treći sektor je trenažni koji je raspoređen po razredima tj. uzrasnim grupama kojim upravljaju treneri koje povremeno nadzire glavni trener g.Emir Ibragić

klub foto 1 web - kopija.jpg
Trenažne grupe - selekcije

Training groups - selections

 

Trenažne grupe ili uzrasne selekcije su podijeljene po uzrasnim i spolnim karakteristikama, kao i po stadiju takmičarskog i trenažnog napredovanja.

Fokus trenažnog procesa je na cijeloj grupi, ali se pažljivo analizira svaki pojedinac i njegovo napredovanje i u skladu sa tim se pristupa naprednijim motodičkim trenažnim procesima.

Sa trenažnim grupama rade četri trenera, koje nadzire  glavni trener, a angažovane su i specijalizirani van klubski stručni saradnici koji analiziraju antropološke karakteristike i sposobnosti, kao i psiho varijacije jedinke i grupe.

our hall1.jpg
Dojo i Trenažna oprema

Dojo Training equipment

 

ITrenažni proces se izvodi u dva Judo doja koji se nalaze tik jedan uz drugi, manji Judo dojoj je prekrive sa 2/3 Judo strunjačama dok je veli dojo u potpunosti prekriven sa dva kompaktna Judo tatami borilišta.

Klub posijeduje i mini cross fit kutak koji se koristi isključivo za članove kluba

Judo dvorna opremljeni su sa svim trenažnim rekvizitama od obalk stunjača do judo lutki, konpaca, elastic guma, tegova, ketlbela i sl.

Prostori u kojima treniraju naši članovi su prozračni i klimatizirani i što je najvažnije zidovi i radijatori su bandažirani i spriječene su sve eventualne povrede.

VAŽNO !!! Niti jedna prostorija nije opremljna ogledalom.

Prostroije us opremljene sa muškom i ženskom svlačionicom

Mokri čvor je obezbijeđen.

bottom of page